Selasa, 6 September 2011

Karipap....

Salam Lebaran...

Lama tak berjenguk blog ni...dah bersawang kot!...bukan tak masak..tak sempat nak meng'upload'...dan sibukkan blog biz yg satu lagi tu....

Karipap ni yati buat pun nak tau kenapa?...he..he...yati mimpi buat kuih ni...paginya terus buat...ptg baru dapat makan...dah siap..si adam kata..ala tawar la mama..ustazah adam buat lagi sedap!...eleh...suka ko la adam..tak nak makan sudah...daddy makan elok je...mama makan pun sedap je...sendiri buat kan...


letih membuat kuih ni...dari pagi sampai ptg..dpt setalam ni je..huu..hu..kalau jual satu 50 sen pun...adei...camne la..org jual kuih melayu ni...itu yg yati tak mo jual kuih melayu nih..jual kuih org putih je...

sedap juga makan ptg..dgn teh o...3 biji juga la adam sebat semlm....faris..tak mau rasa pun...susah nya abang nak makan kuih..alahai abang....kuih apa la yg dia suka...

mau resepi..em...rasanya..kat net dah byk..yati punye..masak main campak2 je...pastry pun..agak2 je..takde sukatan....guna buttercup dan air putih je..garam halus dan tepung gandum bakers choice....itu pun kurang masin...intinya..yati guna kentang dan daging cincang..di masak dgn serbuk kari ikan...sedikit buah pelaga, bawang merah, putih dan halia...juga sedikit air asam jawa dan garam gula penambah rasa.....


dalam hati ada plan mau buat brownies baru..dgn buah cranberry....tunggu ye...dah ada idea..dan imagine mcm mana rupanya....

malam tadi yati mimpi buat kuih tat pulak!....dah pesan kat en suami..nanti beli bahan buat kuih tat ye?..u nak makan kuih tat tak?....he..he...tgk kemaruk nak buat kuih raya pulak..kes tak kesampaian masa raya lepas.....kuih sarang semut pun...nak buat...harap2 ada masa lapang.....



Tiada ulasan:

Catat Ulasan